onsdag 8 oktober 2014

Filmanalys - Flashdance


-Filmen Flashdance handlar om en flicka som heter Alexandra/Alex som älskar att dansa. Hon jobbar som svetsare på dagen men på natten jobbar hon som strippa. Egentligen vill hon inte strippa utan hon vill dansa balett. Det är hennes dröm och hon bestämmer sig för att förverkliga den. Vilket hon gör.
- Alex Owen är tillsammans med sin chef Nick Hurley. Alex bästa vän heter Jeanie och är tillsammans med kocken Richie.
-Man har spelat in filmen på verkliga ställen i Pittsburgh, men vissa scener kan ha spelats in i en studio. Vi tycker att filmen är helt okej gjord.
- sent 70 tal/tidigt 80 tal. Man kan se det på bland annat skådespelarnas klädsel, yrken, inredning, språket, musiken.
- den stora konflikten i filmen är att Alex inte vågar och inte passar in.v men det finns också andra små problem som karaktärerna får gå i genom i filmen.
- först introduceras miljö och huvudpersonen. Det visar hur hennes resa kommer se ut genom filmen. Hon cyklar till exempel på uppförs- och nedförsbackar, från ljust till mörkt osv.  Man visat också i introduktionen att hon gillar att dansa.
- man märker den drastiska förändringen i scenen där Alex kommer hem från sitt jobb som svetsare och sätter på balett på sin tv och försöker kopiera hur dom dansar och börjar träna hårt.
- det avgörande är när hon går till balett skolan och ansöker. En annan viktig avgörande sak är när Hannah dör.
- filmen slutar men att Alex springer ut ur danslokalen efter att ha lyckats med sin audition, utanför väntar nick med rosor. Man kan tänka sig att hon fortsätter med dans i sitt liv och att hon kanske gifter sig med nick.
- vi tror att den djupare tanken är att man ska kämpa för den oavsett om man inte passar in eller om man tror att man inte kommer klara det.

E.S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar