tisdag 18 november 2014

Vi har gjort en kort instruktion video, Sofia gör en stjärna av papper. Isabella spelar piano "blinka lilla stjärna" Paulina filmade.
Bildmanus ska vi ge till Stina och vi är klara.

lördag 8 november 2014

Frågor på pjäsen girls can make you blush

1.kan inte svara.

2.Nej.

3.Nej.

4.fattar inte frågan.

5.om det är som det står så skulle det innebära dem personerna som har det så inte skulle räknas som kvinna men så är det absolut inte.

6.Nej vi tycker inte det.

//N.s.e.Å.           // C.L.N

måndag 3 november 2014

Divergent recension:

Divergent recension:

Jag tror inte att samhället skulle kunna bli som i filmen. Jag kan inte riktigt se likheter.

Jag tyckte filmen var jättetråkig. "Framtidsfilmer" är något jag verkligen inte gillar, tycker dom är ointressanta och fjantiga. Sen förstår jag inte så mycket. Det var inte så bra skådespeleri heller...

Jag kände inte till boken "1984" sen tidigare.

Att lägga in människor i olika kategorier låter som en rätt dålig idé tycker jag. Det känns ganska onödigt. Jag vet inte varför jag tycker så egentligen.


Clara 8:2EHM

Divergent

Divergent

Jag tycker filmen var helt okej. Jag hade sett den förut och den var bättre första gången. 

Den är inte nyskapande utan liknar en del andra filmer, vilket blir tråkigt! 

Jag tycker om teckningen och filmeffekterna däremot. Man förstår känslorna karaktärerna känner väldigt bra!

//M.E. 8:2ehm

Film recension om Divergent

Film recension om Divergent
Filmen Divergent handlade om framtiden där människorna var delade i fem olika grupper som styrs av en grupp människor. Huvudrollen var en tjej som hette Tris och hon var en av de som var divergent. Och killen som hette Four som var Trist tränare som hjälpte henne mycket. De blev kär sen i filmen och " krigade" tillsammans.

Jag tyckte att filmen var bra. Den var spännande. Det var bra att man fick ibland se på huvudrollens perspektiv som ex när hon hoppade från hustak, både när hon ska hoppa och när hon hade landat på näten.


// Sofia Z

Divergent

Divergent handlar om ett post apokalyptisk framtiden där människan delas in i olika grupper efter hur ens personlighet är. Tyvärr har systemet brister. De så kallade divergens passar inte in i systemet och ledarna försöker bli av med dem. Triss som är huvudperson i filmen är divergent och bryter systemet och indelningarna.Hon förstår att hon inte passar in men försöker dölja det i rädsla för att bli upptäckt.

Jag tyckte att filmen var rätt förutsägbar eftersom den liknar den här nya trenden med apokalyptisk framtid men jag hade ändå inget i mot den och tyckte den var okej.
 
1984 liknar divergent tycker jag av den anledning att personerna i filmen är hela tiden observerade och styrda av systemet som skapats efter en katastrof för att "underlätta" hur man ska leva. Samma sak i  the hungergames där efter ett krig, en katastrof då människorna 
Delas in i distrikt, grupper och lever efter ett system skapat av ledarna.
 
Anton 8:2ehm